Ma 2024. június 19. - szerda, Gyárfás napja van.

Borászatok: Szent Donát Pince és Borház Csopak


Szent Donát Pince Szent Donát Borház Szent Donát Pince és Borház
Szent Donát Pince és Borház Csopak

Gyökerek
Pincészetünk alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése sokkal régebbi gyökerű. A birtokkönyvekben kutatva egészen a 19. század elejéig visszamenőleg találunk bejegyzéseket arra vonatkozóan, hogy felmenőink Csopakon éltek és szőlőbirtokkal rendelkeztek.

Filozófia
Birtokunk struktúráját apránként, önerőből igyekszünk kialakítani. Jelenleg 4 hektárnyi területen, Csopak legjobb fekvésű dűlőiben gazdálkodunk.

Olyan emberi léptékű családi birtok kialakításán dolgozunk, ahol minden tőke egyenként számon tartható, mely a minőség és a hitelesség alapját jelenti. A szőlőfajták kiválasztásánál a borvidék hagyományait és területeink adottságait vesszük alapul. Célunk olyan egyedi borok készítése, melyek hűen tükrözik a csopaki termőhelyek sokszínűségét.

Szent Donát szelleme
Pincészetünk névadója Szent Donát püspök, aki évszázadok óta a környék gazdáinak védőszentje. Viharkárók és jégeső ellen oltalmazza a csopaki szőlőhegyeket. A névválasztás nem véletlen, hiszen Csopak és környéke egy szélsőségektől mentes, mediterrán mikroklímával rendelkezik. Északról és észak-nyugatról hegyek védik a falut. Nyáron a Balaton tükröződő vízfelülete javítja a fényviszonyokat. A tó hőkiegyenlítő és viharhárító hatása miatt az időjárás szárazabb és naposabb. Ritka a pusztító erejű szélvihar és a jégeső.

Pincészetünk csodálatos természeti környezetben fekszik és színvonalas étteremmel is rendelkezünk. Ha Csopakon jár, feltétlenül látogasson el hozzánk!

Üdvözlettel:
Kovács Kálmán és Kovács Tamás
Cím:
H-8229 Csopak,
Kisfaludy Károly utca 3.


Tel.: +36 20/ 333-8111
Fax: +36 87/ 446-325

E-mail:
info@szentdonat.hu

Honlap:
www.szentdonat.hu
Vissza a borászatok, borospincék listájához Vissza a borászatokhozCopyright © 2009-2013 Csopak és Környéke-Balatonaliga-Balatonfőkajár Hegyközség   |   Elérhetőségek és ügyfélszolgálat

Szőlőfajták | Csopaki bor | Csopaki borászat | Csopaki borverseny | Borvidéki rendtartás | Alapszabályzat | Csiszár Család Pincészete | Petrányi Pincészet | Szent Donát Pince és Borház Csopak | Tamás Pince Csopak | Tóth Pince

A csopakihegykozseg.hu weboldalon található összes leírás, cikk és tartalom a Csopak és Környéke-Balatonaliga-Balatonfőkajár Hegyközség
szellemi terméke, amely szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldalon található összes tartalom másolása csak a
Hegyközség engedélyével lehetséges, a forrás - Csopak és Környéke-Balatonaliga-Balatonfőkajár Hegyközség - jól látható megjelölésével,
illetve online továbbközlésnél egy a csopakihegykozseg.hu honlapra mutató működő link elhelyezésével.
Az oldal bármely tartalmának engedély nélküli másolása, utánközlése, bevételszerző tevékenységre való felhasználása tilos.