Csiszár Család Pincészete
Családunk generációk óta kötődik a szőlőtermesztéshez, borászathoz. A szakmai fogások, fortélyok apáról-fiúra, nagyapáról-unokára szállnak. Mintegy 10 ha területen gazdálkodunk, melynek termését 2003-ig értékesítettük és csak kis hányadát dolgoztuk fel saját célra. Ekkor építettük fel saját pincészetünket, ahol korszerű technológia és a hagyományok ötvözésével állítjuk elő borainkat.
Az üzem méretéből és jellegéből adódóan családi vállalkozás, melynek működtetéséből a család apraja nagyja kiveszi a részét. Mondhatjuk, hogy manufakturális.
A szakmai irányítást és a fizikai munkák zömét a családfő id. Csiszár Péter végzi, aki kertészmérnök, de például mind a 10 ha metszését a mai napig saját kezűleg végzi el a téli hónapokban. Egy személyben szakirányító, traktoros, borász, laboros és néha vendéglátós. A feleségre Aliz asszonyra hárul a főállású munkaviszony mellett a jövedéki ügyintézés és a kereskedelem is, valamint a csoportos fogadásoknál a zsíros kenyér és a hidegtál elkészítése. A legnagyobb fiú, ifj. Csiszár Péter fogja a szakmai munkát tovább fejleszteni, hiszen jelenleg a kecskeméti főiskolán szőlőtermesztést és borászatot tanul, szabadidejében a szőlőültetvények és a pince kétkezi munkása. A középső fiú Gábor fogja a vendéglátást tovább vinni, jelenleg a vendéglátó-ipari szakközépiskola végzős tanulója, szabadidejében ő is a szőlészet és borászat kétkezi munkása, valamint a pincepörköltet igénylő csoportok szakácsa. A legkisebb fiú Miklós életkoránál fogva általános iskolai tanuló, szabadidejében ő is tevékenyen részt vesz a gazdaság működtetésében. Mindez családi jellegű gazdálkodás, hiszen a szőlőtermesztéstől a borok palackozásáig mindent saját kezűleg végzünk, még a palackok címkézését is. Célunk, hogy a Csopaki bor hírnevének visszaállítása, hogy a Csopaki Rizling újra méltó helyére kerüljön a fogyasztóknál.
Azt hogy helyes úton járunk, bizonyítják a borversenyeken elért eredményeink. 2004-ben az Olaszrizlingünkkel elnyertük a Hegyközség Év Borosgazdája címet. Területünk nagy része Paloznakon található, melynek ideális fekvésűek a szőlőtermesztést szempontjából, itt a termés minősége mindig jobb a csopakinál. Ezért a jelmondatunk: A legjobb csopaki Paloznakon terem.
|
Cím: H-8226 Alsóörs, Varga Lajos u. 20.
Tel.: +36 70/ 489-8574
E-mail: info@csiszarpince.hu
Honlap: www.csiszarpincehu
|